eroakirkosta.fi

sunnuntai 10. helmikuuta 2008

Blogilistan päivitystä

Lisäsin blogilistaani seuraavat blogit:
Elias Karlin (anarkokapitalistinen blogi)
Joni Jantunen (sosiaaliliberaali blogi)
Juha Kettunen
Mika Mustalahti
Sami Holmström (uusi paleoliberaali blogi)
Tohtori Pahaolo (liberaalihko blogi)

Olen positiivisesti yllättynyt, että Suomessa toimii ainakin kaksi tusinaa aktiivista liberaaliblogia. Etsin yhä lisää aktiivisia (vuoden sisään päivitettyjä) liberaaliblogeja linkkilistalleni, jotka täyttävät seuraavat löysähköt ehdot:
1) Blogi ei saa olla salattu, eli blogia saa lukea ilman salasanaa. Luen itse muutamaa salattua blogia, mutten linkitä niihin. Jos haluat pysyä anonyyminä suosittelen nimimerkin käyttöä (esim. pikkupoika tai nozick). En linkitä blogeihin nimellä ellei blogaaja itse avoimesti julkaise nimeään blogissaan.
2) Kirjoitustyylin on oltava asiallinen. Vittuilu on taitolaji, sitä ei harrasteta provosoimalla ja olkinukeilla. Maahanmuuttokritiikki on (tietysti) sallittua, kunhan se on asiallista.
3) Blogin pääaihealue on talous, politiikka tai yhteiskunta. Luen toki itse monia tukanleikkuublogeja, mutten näe syytä näiden linkittämiseen.
4) Teksti on usein suomenkielinen. Kuulun itse niihin joiden mielestä englanniksi (tai ruotsiksi) on helpompi kirjoittaa, mutta silloin blogin ydinidea katoaa: suomalaista yhteiskunta-arvostelua suomalaisille suomeksi.

Liberaaliblogien lisäksi olisin myös kiitollinen:
-sosiaaliliberaaliblogeista (mainitsen tämän varmuudenvuoksi erikseen)
-anarkoindividualistiblogeista jotka eivät pelkästään kritisoi kapitalismia
-konservatiivisista "valtionepäilijä" blogeista (Ruson määritelmä)
-maahanmuuttokriittisistä blogeista jotka eivät ole rasistisia (kehota poliittiseen syrjintään) ja jotka ovat selvästi oikealle kallellaan (ks. paleokonservatismi)

4 kommenttia:

Thialfi kirjoitti...

http://micchaditthi.blogspot.com/
Janne Vainion kirjoituksia

http://uskoitseesi.blogs.fi/
http://hsvahti.blogs.fi/

Lasse Pitkäniemi kirjoitti...

Lisäsin Janne Vainion ja Usko itseesi. Olin täysin unohtanut ateistiblogienkeräämisprojektin. Kiitos muistutuksesta. Ajattelin editoida blogiani hieman lisää seuraavien kuukausien aikana. Ehkä jaan blogilistani kolmeen osaan: Liberaalit blogit, Muut poliittiset blogit ja ateisti/uskonto blogit.

HS vahtia en lisännyt listaan siksi, koska Pikkupoika, Halla-aho ja Vasarahammer kritisoivat HS:ää tarpeeksi hyvin, eikä HS:än kritsointi minusta ole itseisarvo. Kaiken lisäksi en usko että kovin moni blogaaja enää luottaa HS:än objektiivisuuteen. Lehti on itse pilannut maineensa omalla toiminnallaan.

Sami Holmström kirjoitti...

http://lahdepaa.blogspot.com/

Tässä vielä yksi ehdokas. Vilkaisin vain nopeasti, joten en tiedä täyttääkö hakusi määritelmän.

Lasse Pitkäniemi kirjoitti...

Tässä vielä yksi ehdokas. Vilkaisin vain nopeasti, joten en tiedä täyttääkö hakusi määritelmän.

Hyvältä näyttää. Lisäsin blogin listaani. Nyt kun näitä blogeja on näin paljon, olisi positiivista mikäli ne jaksaisivat pysyä aktiivisina ja mikäli ne linkkaisivat paremmin toisiinsa. Tosin jos ne eivät linkkaa, niin ainakin tämä blogi tekee parhaansa jokaisen liberaalin/anarkoindividualistisen/anarkokapitalistisen/paleokonservatiivin blogin löytämiseen ja linkkaamiseen, jotta vaihtoehto Ylenannille (tm) pysyisi mahdollisemman monimuotoisena :).