eroakirkosta.fi

tiistai 8. tammikuuta 2008

Ron Paul ja Liberty Forum 2008

Free State Project järjestää vuosittain kaksi virallista liberaalitapahtumaa: PorcFestin ja New Hampshire Liberty Forumin. PorcFest on pidempikestoinen, käviämäärältään suurempi ja se pyörii hauskanpidon ja workshop-toiminnan ympärillä. Liberty Forum on lyhyempi markkinointi- ja verkostoitumistapahtuma, jolla on yleensä pienempi kävijämäärä. Tämä vuosi oli poikkeus. Nelipäiväisellä tapahtumalla oli miltei 400 osaanottajaa, sunnuntaita lukuun ottamatta, jolloin osaanottajia oli yli 700. Sunnuntain vetonaula? Ron Paul.

Osallistuin itse Liberty Forumin järjestelyihin ohjeistamalla kauppiaita, toimimalla järjestyksen valvojana ja avustamalla esitteiden teossa. Palkkioksi sain pääateriat halvemmalla, ilmaisen lounaan Liberty Forumin päätteeksi ja eturivin paikan Forumin päätöstilaisuuteen. Tapasin Ron Paulin lisäksi New Hampshiren senaattorin John Sununun, New Hampshiren republikaanisen puolueen ylimmän johdon, Liberty Dollarin perustajan Bernard von Nothausin sekä Glen Jacobsin (eli WWE:n Kanen). Näin myös senaattori John McCainin joka presidenttiehdokkaana ei näyttänyt kovin innostuneelta törmätessään 400:n Ron Paulin kannattajaan. Vaikka olin (virallisesti) Free State Projectin 503. muuttaja, olin projektin ensimmäinen ulkomaalainen, jonka ansiosta jouduin julkisesti esiteltäväksi aivan liian usein. Tästä huolimatta Liberty Forum oli mukava ja mielenkiintoinen kokemus.

Mieleenpainuvinta oli New Hampshiren republikaanien vahva läsnäolo. Puolueen paikallinen ylin johto järjesti Liberty Forumissa värväystilaisuuden, jossa he pahoittelivat syvästi Ron Paulin väheksyntää tiedotusvälineissä ja miltei rukoilivat Ron Paulin kannattajia, etteivät he jättäisi puoluetta vaan pysyisivät aktiivisina republikaanien rivijäseninä. New Hampshiren republikaanien mukaan meidän kansanliikkeemme on osavaltiossa niin vahva, että se pystyisi jopa valtaamaan osavaltion kongressin. Republikaanit pahoittelivat myös Bushin sisäpolitiikkaa, jonka ansiosta republikaanit hävisivät viime vuonna sekä New Hampshiren kongressin että kuvernöörin demokraateille ensi kerran yli 150 vuoteen.

Free State Projectilla menee siis varsin hyvin. Meillä on lähes 800 paikallista tukijaa sekä yli 500 osavaltioon muuttanutta (todellinen muuttoluku lienee 700 tienoilla). Valitettavasti FSP on käytännössä jakautunut kahteen osaan: anarkokapitalisteihin ja liberaaleihin. Liberty Forum oli lähinnä liberaalisiiven järjestämä, mutta anarkokapitalistit pistäytyivät paikalle heitelläkseen senaattori John Sununua lumipalloilla. Toinen mahdollinen tuleva vedenjakaja on anti-federalistien, jotka tahtovat New Hampshiren itsenäiseksi, ja federalistien välillä, jotka kannattavat liittovaltion yhtenäisyyttä.

Ron Paul piti paikan päällä mielenkiintoisen puheen joka oli (poikkeuksellisesti) sovitettu vastaanottavaan yleisöön. Paul sanoi, että tämä liberaali yleisö on niin hyvin perillä asioista, ettei hänellä ole mitään uutta sanottavaa koska me tiedämme kaiken minkä hänkin tietää. Paul kuitenkin kommentoi anarkisteja ja sanoi, että heidän äänestämättäjättämispäätös on huono ja epäkäytännöllinen. Viime vuoden Liberty Forumissa Paul vitsaili, että mikäli hänen presidentinvaalikampanjansa sujuu huonosti, hän muuttaa New Hampshireen ja hakee senaattorin paikkaa. Alla on pätkä Paulin puheesta (allekirjoittaneen valkoisen t-paidan ja takaraivon voi satunnaisesti bongata oikeasta kulmasta):New Hampshire äänestää tänään ja tällä hetkellä näyttää siltä että järjestys olisi 1) McCain, 2) Romney, 3) Paul. Tämä tarkoittaa myös sitä, että Operation Live Free or Die jättää osavaltiosta. Tämä Leave or Die (lähde tai kuole) projekti alkaa käymään paikallisten majoittajien hermoille. Heitä on kaikkialla. Tässä 269 neliön talossa asuu tavanomaisesti kahdeksan henkeä (34 neliöä per asukas), nyt meitä on kaikkiaan 19 (14 neliöä per asukas). Itse asuin lähes koko opiskeluaikana yksin 64 neliön asunnossa ja tätä ennen viidestään 400 neliön talossa eli sovellun huonosti sardiiniasumiseen. Myönnettäköön, että kyseiset henkilöt ovat kampanjoineet viikon n. 14 tuntia per päivä Ron Paulin puolesta, joten jos Paul menestyy odotettua paremmin se on pitkälti myös heidän ansiotaan.

5 kommenttia:

libertatisaequilibritas kirjoitti...

Racism, homophobia and conspiracy theories about AIDS, Israel, the Bilderberg Group and the Trilateral Commission. Just another day in the work of Aryan Nation, USA? It sure sounds like it. But no, they are some of the ingredients in the pre-1999, pre-Internet newsletter of Ron Paul, the Republican presidential candidate who now tries to portray himself as a libertarian.

???

Kee kirjoitti...

Suomen liberaalit on aina vinkumassa ja vastusmassa kaikkea järkevää. Niin kuin nytkin.

Eikä siellä kukaan osaa valitettavasti tai ehkä onneksi tehdä politiikka saati ymmärtää siitä mitään ja tällä tarkoitan nimenomaan äänten saamista vaaleista ja kansalta tukea. En viimeisempien argumentaatiovirheoppi teorioiden ymmärtämistä

Lasse Pitkäniemi kirjoitti...

Racism, homophobia and conspiracy theories about AIDS, Israel, the Bilderberg Group and the Trilateral Commission. Just another day in the work of Aryan Nation, USA? It sure sounds like it. But no, they are some of the ingredients in the pre-1999, pre-Internet newsletter of Ron Paul, the Republican presidential candidate who now tries to portray himself as a libertarian.

Joo, tuota Johan Norbergiä on vähän vaikea ymmärtää ellei tunne sekä Norbergiä, että Ron Paulia hyvin.

Norberg on täysin väärässä siinä, ettei Ron Paul ole liberaali. Norberg kirjoitti ylläolevan kommentin suutuksissaan, en oikeasti usko että hän ajattelee Paulista näin. Norberg ei kannata Ron Paulia presidentiksi, koska Norberg on niin pro-maahanmuutto, että hän valitsee ennemmin sellaisen ehdokkaan joka on täysin vapaan maahanmuuton puolella (niin kauan kun ehdokas ei ole sosialisti) kuin täysin liberaalin ehdokkaan joka vastustaa vapaata maahanmuuttoa. Tällaisia ehdokkaita on näissä vaaleissa kolme: republikaanien John McCain ja Rudy Giuliani, sekä demokraattien Bill Richardson.

Tuo uutiskirje juttu pitää muuten paikkaansa. Ron Paulin uutiskirje oli tosiaan täynnä mitä ihmeellisempiä väittämiä mm. tulevasta rotusodasta jne. Tosin osa uutiskirjeistä siteerasi pelkkiä rikostilastoja, tyyliin samalla tavalla miten esim. Jussi Halla-aho kirjoittelee blogissaan. Paulin uutiskirjeen julkaisi Paulin managerin Mark Elamin yhtiö M&M Graphics and Advertising. Uutiskirjeen vastuuhenkilö oli Lew Rockwell. Vaikka Lew Rockwell ei välttämättä itse kirjoittanut kyseisiä kirjeitä, hän tiesi taatusti kuka kyseiset kirjeet kirjoitti. Lisäksi Rockwell nettosi kirjeistä lähes 200 000$ vuodessa. Kirjeet menivät sitä paremmin kaupaksi ja toivat sitä suurempia lahjoituksia, mitä rasistisempia ne olivat. Ron Paul on sanonut ottavansa vastuun kirjeistä, muttei ole sitä varsinaisesti koskaan tehnyt. Ongelma on siinä, että Ron Paulin pitäisi itse antaa Lew Rockwell ilmi ja Rockwellin sivusto sekä Mises-instituutti muodostavat (tai muodostivat) Ron Paulin vaalikampanjoiden selkärangan. Ron Paul saa noita teitä rutosti ilmaista julkisuutta sekä satojen tuhansien edestä lahjoituksia. Tämä on melkoisen iso sotku...

Lars Osterman kirjoitti...

Toisaalta jokainen joka vähänkin tietää Israelin synnystä, Bilderberg-kokouksista tai Trilateral Commission järjestön taustoista tietää myös että näihin liittyy paljon outoja ja salattujakin tosiasioita. Eikä totuus Israelista ole julkisen historiankirjoituksen mukainen.
Mitä AIDS´iin tulee niin sekään ei ole niin selkeä tapaus. Tähän liittyy paljon outoja piirteitä ja mm tartuntoja siellä missä rokotuskampanja on järjestetty.
Rooman Klubin population control ohjelmat tulevat mieleen.
AIDS-testi näyttäisi myös itse asiassa olevan hyvin epämääräinen ja epäluotettava ja näyttäisi olevan lähinnä mahtavaa bisnestä keksijälleen ja välittäjille.
Ei siis ole lainkaan kaukaa haettua jos Ron Paul myös on näistä tietoinen. Toinen asia on sitten se onko näiden asioiden julkituominen koskaan poliittisesti korrektia vallitsevassa tilanteessa.

Vrt. Haluavatko kanat tietää että joutuvat palasina McDonaldsin nuggetteihin ?
Uskoisivatkohan edes jos se olisi kanoille selitettävissä ? Tuskin.

Lasse Pitkäniemi kirjoitti...

Toisaalta jokainen joka vähänkin tietää Israelin synnystä, Bilderberg-kokouksista tai Trilateral Commission järjestön taustoista tietää myös että näihin liittyy paljon outoja ja salattujakin tosiasioita. Eikä totuus Israelista ole julkisen historiankirjoituksen mukainen. Mitä AIDS´iin tulee niin sekään ei ole niin selkeä tapaus. Tähän liittyy paljon outoja piirteitä ja mm tartuntoja siellä missä rokotuskampanja on järjestetty.

Minä en tiedä juuri mitään Israelin synnystä, lukuunottamatta sitä että valtio perustettiin YK:n toimesta toisen maailmansodan jälkeen (ja sen vuoksi). AIDS:iin en ota kantaa, koska en ole lääkäri. Joka tapauksessa nämä asiat eivät ole relevantteja, vaan niiden uutiskirjeiden relevantein sisältö oli siinä mitä mieltä Ron Paul on mustista. USA:ssa aihe on tunnetusti erittäin arka, kun taas homoja ja muslimeja kohtaan saa tarjota tuntuvasti kovempaa kritiikkiä.

Ei siis ole lainkaan kaukaa haettua jos Ron Paul myös on näistä tietoinen. Toinen asia on sitten se onko näiden asioiden julkituominen koskaan poliittisesti korrektia vallitsevassa tilanteessa.

Ron Paul lukee paljon (lähes kaiken vapaa-ajan) joten siinä mielessä uskon, että hän on tietoinen niin historiasta, revisionistisestä historiasta kuin salaliittoteorioista. Relevanteinta kuitenkin on, kirjoittiko Ron Paul uutiskirjeensä, käskikö hän jonkun muun kirjoittamaan kyseisiä kirjeitä vai kirjoittiko joku kyseiset kirjeet hänen tietämättään. Itse epäilen, että hän tiesi uutiskirjestä alusta alkaen, mutta hän ei koskaan itse nähnyt niiden sisältöä ennen kirjeiden julkaisua. Tahtoisin vielä kerran muistuttaa, että uutiskirjeissä ei sinänsä ollut muuta poliittisesti arkaluontoista, kuin mustien käsittely, koska oli alusta alkaen selvää, ettei Ron Paul itse kirjoittanut kyseisiä uutiskirjeitä.