eroakirkosta.fi

lauantai 14. tammikuuta 2012

Suomen presidentinvaalit 2012

Suomen seuraava presidentti on Sauli Niinistö, koska Soini, Väyrynen ja Haavisto kaikki häviävät valtaisalle kokoomus ja demariblokeille jotka seisovat melko vankasti Niinistön takana. Lisäksi vasemmisto pitää Soinia Niinistöä oikeistolaisempana, konservatiivit eivät siedä Haaviston puolisonvalintaa ja noh, Väyrysestä puhuminen on palstatilan haaskausta.

Joskus vuosia taaksepäin suhtauduin vaaleihin vakavasti ja analyyttisesti, kuluttaen jopa tunteja sen varmistamiseen että ääneni olisi mahdollisimman tehokas (eräs kristillinen tuttavani puhui aina "kalliista äänestään"). Sittemmin muutin kantani. En sinänsä pidä äänestämistä moraalittomana - tosiasia yksinkertaisesti on, ettei siitä ole mitään hyötyä. Näin omaa etuani ajatellen paras tapa äänen käyttämiseen on äänestää jotain esteettisesti miellyttävää ei-poliittista julkimoa, kunhan tämä ei ole tyhmä lehmä: On parasta puoltaa sellaista ehdokasta jonka läpimeno on mahdollista ja jolle pitkäaikainen altistuminen ei aiheuta terveyshaittoja, kuten verenpaineen nousua.

Näissä Suomen presidentinvaaleissa päätin kuitenkin vaivautua uurnille äänestääkseni Ron Paulia. Paul ei tietenkään ole ehdolla Suomen presidentiksi, mutta olisi mielestäni hienoa jos Paul nousisi kymmenenneksi suositummaksi ehdokkaaksi ohi Aku Ankan ja Mustanaamion. Äänestämättä jättämisen lisäksi en keksi parempaakaan vaihtoehtoa. Yksikään virallinen ehdokas ei pääse edes lähelle allekirjoittaneen mielipiteitä ja kuten jo perustelin, tulos on sinettiä vaille valmis. Äänestä sinäkin Paulia! Yhteisen äänivyörymme turvin Paul voi päihittää vaikka Aku Ankan!

1 kommentti:

Internet Mies kirjoitti...

Taisi Ron Paulille tulla vaalitappio:

http://www.iltalehti.fi/presidentinvaalit/2012012415112887_pd.shtml

http://static.iltalehti.fi/presidentinvaalit/liput22401HL_pd.jpg