eroakirkosta.fi

tiistai 13. toukokuuta 2008

Ron Paul vallankumous jatkuu

Kuten kaikki tämän blogin lukijat tietävät, Ron Paulin mahdollisuudet presidenttikilvan voittoon ovat olemattomat: 2 380 republikaanien valtuutetuista Paul on kerännyt noin 50, John McCainin omatessa yli 1 300 (voittoon tarvitaan yli puolet eli 1 191). Tilanne ei kuitenkaan ole niin huono miltä se ensisilmäyksellä saattaa näyttää, sillä vaikka myös Barry Goldwater hävisi Yhdysvaltain presidentinvaalit 1964 hänen käynnistämän joukkoliikkeen ansiosta Ronald Reagan (joskin Goldwateria selvästi huonompi ehdokas) valittiin Valkoiseen taloon 1980. Ron Paulin vaaliohjelmalla ehdokkuutta tavoittelevat edustajat ovat jo voittaneet seitsemän edustajahuoneen esivaalia ja Murray Sabrinin tuikitärkeä senaattiesivaalikamppailu näyttää yllättävän hyvältä. Tämän lisäksi Paulin kaltaiset kokeneet liberaalit poliitikot kuten Bob Barr, Gary Johnson ja Mark Sanford ovat liittoutuneet Paulin taakse ja he saattavat löytää itsensä republikaanien presidenttikilvasta jo 2012.

Samaan aikaan Ron Paulin paras rahankerääjä Trevor Lyman on käynnistänyt oman mediayhtiön joka ostaa televisio- ja radioaikaa paikallisilta neutraaleilta kanavilta liberaalin ohjelman lähettämiseen. Myös Paulin kokoama joukkoliike on toiminut tehokkaasti ja poikinut Paulille niin paljon ylimääräisiä kampanjavaroja, että hän aikoo perustaa niillä oman kustantamon. Kustantamisesta puheen ollen, hetkisen kampanjoinnin keskellä Ron Paul on kirjoittanut kirjan The Revolution - A Manifesto (kirja-arvostelu tulossa), joka on New York Timesin bestsellerlistan ykkönen, Wall Street Journalin bestsellerlistan kakkonen, Amazonin bestsellerlistan ykkönen (kirjan sijoitus vaihtelee tosin päivittäin) ja kaiken lisäksi kirjasta on jo nyt tullut maailman kaikkien aikojen myydyin liberaaliteos päihittäen mm. Milton Friedmanin, Friedrich Hayekin, Henry Hazlittin ja Ayn Randin tuotokset.

2 kommenttia:

Kee kirjoitti...

Hienoa, että vallankumous jatkuu. Todella mielenkiintoista sekin miten paljon RP:n kirjaa on myyty ja myydään.

Oletko itse miten ottanut osaa nyt viimeaikoina RP:n juttuihin :)?

Lasse Pitkäniemi kirjoitti...

Olin aktiivinen ennen tammikuun puoltaväliä jolloin NH:n esivaalit piettiin. Tämän jälkeen moni paikallinen on toiminut aktiivisesti mm. Mainen osavaltiossa, joka piti esivaalit selkeästi NH:ta myöhemmin. Tällä hetkellä monet ovat osanottaneet NH:n republikaanisen puolueen valtaukseen ja nyt tuleviin NH:n eduskuntavaaleihin. Itse olen ollut valitettavan passiivinen viimeaikoina, mutta toivon mukaan ehdin aktivoitua syksyyn mennessä. Tammi-Maaliskuu ovat joka vuosi aktiivisinta aikaa, sekä syksyt silloin kuin vaaleja järjestetään. Muuten on aika hiljaista.