eroakirkosta.fi

keskiviikko 21. marraskuuta 2007

Ron Paul nousussa

Ron Paul jaksaa yllättää - ainakin allekirjoittaneen. Kaksi viikkoa sitten Ron Paul teki uuden varainkeruuennätyksen tienaamalla 4,3 miljoonaa dollaria presidentinvaalikampanjaansa yhdessä vuorokaudessa. Yhteensä 17 miljoonan rahapotilla hän sijoittuu neljänneksi republikaanien rahankeruukilvassa Rudy Giulianini, Mitt Romneyn ja John McCainin jälkeen. Paulin viisaamman budjetoinnin ansiosta, hänellä on tällä hetkellä toiseksi eniten varoja käytettävissä Rudy Giulianin jälkeen.

Alun alkaen Ron Paulin mahdollisuuksia republikaanien presidenttiehdokkuuden voittoon pidettiin olemattomina. Nyt Paul on osoittautunut kilvan todelliseksi mustaksi hevoseksi. Analyytikot ovat jo arvelleet hänelle kovaa sijoitusta - tai jopa voittoa - New Hampshiren, Iowan ja Nevadan esivaaleissa. Myös mielipidekyselyissä Paulin kannatus on nousussa. Vaikka maanlaajuisesti hänen kannatuksensa pyörii vain kuuden prosentin tuntumassa, mikä sijoittaa hänet kilvassa viidenneksi, sijoittuu Paul kolmanneksi useimmissa aikaisissa esivaaliosavaltioissa. Koska Paulin kannattajat ovat selvästi keskimääräistä varmempia äänestäjiä, saattaa nykyinen kahdeksan prosentin kannatus näissä osavaltioissa riittää jopa vaalivoittoon.

Mikäli Ron Paul valitaan republikaanien presidenttiehdokkaaksi, saa hän vastaansa mitä luultavimmin Hillary Clintonin. Asetelma on sikäli mielenkiintoinen, koska analyytikot ovat lähes varmoja siitä, että seuraava Yhdysvaltojen presidentti tulee Demokraattien riveistä. Monet ovat sittemmin muuttaneet mieltään ja uumoilevat nyt Ron Paulin olevan ainoa republikaanien presidenttiehdokas joka kykenee kaatamaan Hillary. Toisin kuin Hillary Clinton, vastustaa Paul epäsuosittua Irakin sotaa, epäsuosittua lääkekannabiksen totaalikieltoa sekä valtion salakuunteluohjelmaa. Lisäksi Paul tahtoo lakkauttaa kiistellyn tuloveron, pysäyttää vihatun laittoman siirtolaisuuden sekä yksityistää USA:n toimimattoman terveydenhuollon (USA:n terveydenhuollosta yli 2/3 kustannetaan julkisin varoin). Vaikka Ron Paul on heikosti tunnettu ehdokas, saisi hän Clintonia vastaan jo nyt miltei 40 % kannatuksen, Clintonin voittaessa niukasti 45 % äänisaaliilla. Republikaanien presidenttiehdokkaana Paulilla olisi täten hyvät mahdollisuudet Hillary Clintonin päihittämiseen.

P.S. Jos olet lähettänyt minulle sähköpostia 15-29.10 välisenä aikana, on todennäköistä ettei viestisi tullut perille. Postilaatikkoni oli tuolloin totaalisen tukossa ja (kiitos Ron Paulin vaalikampanjan) minulla on vieläkin kymmeniä vastaamattomia sähköposteja.

Ei kommentteja: