eroakirkosta.fi

torstai 6. syyskuuta 2007

Ron Paul, Ron Paul, Ron Paul

Jos joku on ihmetellyt miksi blogia on päivitetty viimeaikoina laiskasti lupauksista huolimatta, on suurin syy yhdysvaltojen presidenttiehdokas Ron Paul. Tämä hullunmylly alkoi kohdallani heinäkuussa julkaistuani Ron Paulia käsittelevän artikkelin Lew Rockwellissa. Artikkeli päätyi yllättäen kuukauden neljänneksi luetuimmaksi mikä on hyvä tulos jos verrataan siihen, että Lew Rockwell julkaisee kuukausittain noin 300 artikkelia. Seurauksena tästä sain sähköpostivyöryn: yli 70 sähköpostia seuraavan kolmen päivän aikana. Mukaan mahtui yksi työkutsu, yksi konferenssikutsu, muutama analyysipyyntö sekä lukuisia kirjoituspyyntöjä. Viimeisen kahden kuukauden aikana olen päätynyt keskustelemaan Ron Paulista lukuisilla sähköpostilistoilla ja monien yksityishenkilöiden, etenkin Per Bylundin, kanssa. Tämä on syönyt aikaani tehokkaasti eli muu kirjoittaminen on jäänyt vähemmälle.

Vaikka seuraan aktiivisesti lähes kaikkien länsimaiden vaaleja, en yleensä ole erityisen innostunut mistään puolueesta tai ehdokkaasta. Kun Kokoomus voitti viimevaalit ja muodosti valeliberaalin hallituksen olin tietysti tyytyväinen tulokseen, mutten odottanut asioiden juuri muuttuvan. Olin valitettavasti oikeassa. Poliitikot ovat yhä selkärangattomia limanuljaskoja. Ron Paul on äärimmäisen harvinainen poikkeus. Hän on istunut USA:n kongressissa 20. vuotta ja sinä aikana hän on äänestänyt itsepintaisesti kaikkia veronkorotuksia ja menolisäyksiä vastaan. Jos Ron Paul valitaan Yhdysvaltojen seuraavaksi presidentiksi hän:
- Lakkauttaisi USA:n veroviraston
- Lakkauttaisi USA:n tuloveron
- Lakkauttaisi USA:n keskuspankin
- Palauttaisi kultakannan
- Pysäyttäisi laittoman maahanmuuton
- Lopettaisi Irakin sodan ja vetäisi kaikki USA:n joukot kotiin yli 130 maasta mm. Saksasta ja Etelä-Koreasta.
- Lopettaisi huumeidenvastaisen sodan
- Lakkauttaisi mm. opetusministeriön ja energiaministeriön
- Erottaisi USA:n mm. seuraavista kansainvälisistä järjestöistä: YK, NAFTA, WTO, CAFTA ja NATO.
- Maksaisi valtion velan
- Lakkauttaisi FDA:n ja kaiken muun terveydenhuollon säätelyn

Ron Paul on itse ammatiltaan lääkäri ja on kirjoittanut kymmenen liberalismia käsittelevää kirjaa. Hänen kannatuksensa on tällä hetkellä 3 % -luokkaa, mutta kuten perustelin, tämä ei tarkoita, ettei hän voisi voittaa republikaanien presidenttiehdokkuutta. Ron Paulin ruohonjuuritason kannatus on jotain ennennäkemätöntä ja hän on taloudellisesti kolmanneksi parhaassa asemassa kaikista republikaanien presidenttiehdokkaista. Ron Paul kykenee vetämään paikalle helposti yli tuhat innokasta kannattajaa, muiden ehdokkaiden päätyessä usein alle sataan.

Ei kommentteja: