eroakirkosta.fi

tiistai 31. toukokuuta 2011

Vähän kuulumisia

En yleensä kirjoita tähän blogiin mitään henkilökohtaista, mutta poikkeus vahvistakoon säännön. Olen viimeaikoina blogannut vähemmän aktiivisemmin neljästä syystä:

1) Muutin maalle tammikuussa ja olin noin kuukauden ilman internet-yhteyttä. Tämän jälkeen olen käyttänyt suuren osan vapaa-ajastani 50-vuotisen taloni korjaamiseen ja uudistamiseen.

2) Toinen lapseni syntyi huhtikuun alussa ja kärsii koliikista. Hänen nukuttamisesta on tullut 2-3 -tuntinen jokailtainen toimenpide.

3) Olen kärsinyt myös terveysongelmista; kummatkin sairauksistani ovat tosin itseaiheutettuja. Ensimmäisen sairauteni ansiosta olen joutunut tekemään melkoisia elämäntapamuutoksia. Toinen sairaus on onneksi lyhytkestoinen ja hoitunee antibioottikuurilla.

4) Sain ison ylennyksen maaliskuussa, joka nosti viikkotuntien määrää kymmenellä, kaksinkertaisti palkkani ja toi viitisen alaista. Ammattinimikkeeni on markkinatutkimusmanageri ja alani on hallintokonsultointi. Jos hallintokonsultointiala ei ole entuudestaan tuttu, kerrottakoon että ala on korkeapalkkainen, mutta erittäin stressaava, korkean henkilöstövaihtuvuuden ("up or out" -mentaliteetti), äärimmäisen tarkkaavaisuuden (kanteiden noston riski on korkea) ja yleisen vaativuuden ansiosta.

Joka tapauksessa, en ole hylännyt blogiani ja tavoitteeni on saada asiat järjestykseen ja palata vähintään kuukausittaiseen kirjoittamiseen niin pian kuin mahdollista.

5 kommenttia:

Kumitonttu kirjoitti...

Nonni, hieno juttu, jos stressaavaa työtä olit etsinyt. Onhan siinä se hyvä puoli, että joku maksaa stressistäsi toisin kuin koliikkivauvan tuudittamisesta tai vanhan talon remontoinnista.

Thomas Taussi kirjoitti...

Hienoa! Olet saavuttanut aika paljon noin nuorella iällä. Toivottavasti työ on antoisaa. Tsemppiä!

Internet Mies kirjoitti...

Muutitko maalle talouden tummien pilvien vuoksi? Tsemppiä täältäkin.

Lasse Pitkäniemi kirjoitti...

Kiitos kaikille kannustuksista!

Internet Mies:
Muutitko maalle talouden tummien pilvien vuoksi?
Osittain.

Jos saisin vapaasti valita asuinpaikkani hintaan katsomatta, asuisin mieluiten jossain keskisuuressa (100 000 - 1 000 000 asukkaan) kaupungissa valtavalla vähintään kolmen hehtaarin kokoisella maa-alueella. Koska minulla ei ole varaa kolmeen+ hehtaariin Manchesterissa katselin taloa lähialueelta ja päädyin matalaverotukselliseen kuntaan, jonka budjettia ei ole kasvatettu vuosikymmeneen.

Tämän lisäksi olen vuodesta 2005-lähtien ollut sitä mieltä, että maanviljely on tulevaisuuden ala (tai ainakin seuraavan parinvuosikymmenen ala) ja koska en ole koskaan ollut kovin tarkka sen suhteen mitä haluan tehdä, olen vakavissani miettinyt maanviljelijäksi ryhtymistä (kyllä, minulla on edelleen ne kaksi maisterintutkintoa täysin eri aloilta). Töiden suhteen tärkeintä minulle on, että töitä on paljon ja niitä maksetaan hyvin. Muulla ei ole niinkään väliä.

Kolmas syy maalle muuttoon perustuu talojen hinta-analyysiin. Tällä hetkellä talojen hinnat absoluuttisessa arvossa laskevat vielä noin 10 % ennen hintojen nousua ja odotan itse "häviäväni" noin 15 % ostohinnastani kun pohja saavutetaan. Talon ostosta tulee kuitenkin kannattavaa, mikäli se tehdään kiinteäkorkoisella velalla - omistan alle 4 % talostani, pankki omistaa loput 96 % - koska massiivinen inflaatio (ehkä jopa hyperinflaatio) on tämän talousfiaskon täysin väistämätön lopputulo, kyse on vain ajasta. Siltä varalta että inflaatio jää pienehköksi oston kannattavuus taataan sijoittamalla se taloon jonka ympärillä on 1) paljon maata tai 2) joka on suunniteltu monille perheille ja sijaitsee slummialueella tai 3) joka sijaitsee lähellä sellaista massatyöllistäjää jonka ala on hyvä niin tänään kuin kymmenen vuoden päästä. Valitettavasti numero 3 on lähes mahdoton ennustaa ja koska asuin täällä ensimmäisen vuoden slummialueella tiedän, etten halua uudelleen asua siellä. Tämän vuoksi päädyin ratkaisuun yksi.

On olemassa vielä neljäs syy, jota en ole pystynyt kokonaan pois sulkemaan, mutta jonka todennäköisyys on mielestäni melko pieni. Entä jos Viidakkomiehen haastattelussa mainitsemani jakeluketjujen katkoksista tulee pitkäkestoisia? Tällöin maalla on helpompi suojautua rikoksilta ja saada suurin osa perustarpeista tyydytetyksi. Joka tapauksessa pidän tätä skenaariota epätodennäköisen, eikä se juurikaan vaikuttanut muuttamispäätökseeni.

jiriki kirjoitti...

Jaksamista sinnekin.

Itsekin ajattelin muuttaa Yhdysvaltoihin, mutta muuttobyrokratia vaikuttaa aika monimutkaiselta ja vaivalloiselta. Helpointa kai olisi jos saisi työnanatajan järjestämään kaikki paperityöt. En tiedä tosin minne kannattaisi muuttaa, Kaliforniassa kai nuo kaikki paperityöt.

Argentiinan 1990-2000-luvun kriisi muuten näyttää aika hyvin mallia miten valtio voi kädettää pankkijärjestelmän ja tuhota kaiken. Kreikka ei ole tästä kaukana, varsinkin jos se meinaa siirtyä drakmaan, ja sulkea prosessissa pankit.

ref. http://www.taloussanomat.fi/kansantalous/2011/07/02/eurosta-eroaminen-olisi-rankka-tie/20119253/12