eroakirkosta.fi

perjantai 31. joulukuuta 2010

Vuoden 2010 loppukevennys

Kielenkäytöstään huolimatta, eräs inaktiivinen kokoomusblogi kuvasi liberalismia seuraavasti kolmisen vuotta sitten (hatunnosto Thomas Taussille):

- LIBERTARISTICUS AYNRANDII: Suomen oloissa harvinaisehko mutta sitäkin kovaäänisempi muunnelma. Kulttimaisen amerikkalaisen poliittisen lahkon opit omaksuneen libertaristin oppeja on vähän vaikea edes yrittää selittää, koska jokaiselle normaalissa pohjoismaisessa yhteiskunnassa kasvaneelle ihmiselle tulee niihin väistämätön aversio, mutta yritetään: libertaristit ovat niinkuin anarkisteja, jos anarkistit diggaisivat tosi kovasti suuryrityksiä. Hyvä keino hahmottaa tämä ajatusrakennelma on myös Aspergerin syndrooman ajatteleminen ideologiana. Libertarismiin tuppaa yleensä törmäämään lähinnä Internetissä, joissa lajin edustajat vaihtavat soidinhuutojaan "Verotus on varkautta", "Objektivistisen epistemologian mukaan sinä olet yks perkeleen statisti" ja "Ad hominem." Jostain omituisesta syystä useat suomalaiset liberot tuppaavat liukumaan rasismiin, Opus Deihin tai muuhun, mutta pahuudestaan huolimatta näissäkin ajatusrakennelmissa on edes jotain jonka voi, no, käsittää.

Valitettavasti kuvaus on äärimmäisen tarkka ja sen tulisi antaa miettimisen aihetta jokaiselle liberaalille. Henkilökohtaisesti olen yrittänyt välttää sivistyssanojen ja argumenttilatinan käyttöä sekä yrittänyt kunnioittaa muiden kommentoijien ja blogaajien mielipiteitä. Kuten kuvaus kertoo, normaalissa pohjoismaisessa yhteiskunnassa kasvaneille ihmisille liberalismi tuntuu niin epätodelliselta, ettei itselleen kannata kaivaa syvempää kuoppaa mielipuolisella käytöksellä.

Vuoden mielenkiintoisin artikkeli oli Gary Northin (jonka kanssa en yleensä ole samaa mieltä) "Cheerleader for Hitler's Economics". Kirjoitus kritisoi talousdemokraattista liikettä ja erityisesti Ellen Brownin argumentteja. Brown esimerkiksi väittää kirjassaan, että Benjamin Strong yhdysvaltain keskuspankista ja Montagu Norman englannin keskuspankissa tapasivat salaa helmikuussa 1929 - Strong kuoli vuotta aiemmin. Internet on valitettavasti tehnyt vuoden huonoimman artikkelin valinnasta mahdottoman tehtävän, mutta Yhdysvaltalaisen valtavirtamedian Julian Assange uutisointi löytynee listan kärkipäästä.

Ennen uuden vuoden juhliin lähtemistä, kannattaa tehdä vuoden poliittinen, taloudellinen ja uskonnollinen teko - eli erota kirkosta eroakirkosta.fi -palvelun kautta! Eromalla kirkosta ennen vuoden vaihdetta vältyt noin 2 %:n rangaistusverolta vuonna 2011. Lisäksi pääset tekemään historiaa muiden 90 000 suomalaisen kanssa, jotka tekivät tästä vuodesta luultavasti rikkoutumattoman ennätyksellisen kirkostaeroamisvuoden!

Hyvää uutta vuotta!